Eddigi munkáink

Profizmus, átláthatóság, folyamatos üzletiérték-szállítás és szoros együttműködés.

Számítógépes fordítástámogatás

memoQ

Cégünk megalakulása legjelentősebb munkánkhoz kapcsolódott: csapatunk a startupként induló Kilgray Kft. számára 2005 elején kezdte el a memoQ fordítástámogató rendszer fejlesztését, így ezen munkánk lassan több, mint tizenöt évre tekint vissza. Az alkalmazást a azóta is közösen fejlesztjük, Kilgray Kft.-vel, akik ma már memoQ Zrt. néven működnek. A memoQ egy több komponensből álló, irodai, back-office és webes elemeket egyaránt magába foglaló rendszer, amely támogatja fordítási projektek szervezését, a projekten belüli csoportmunkát, valamint számos olyan nyelvi és szövegszerkesztési funkciót, amelyekkel az egyes fordítók hatékonyan tudnak minőségileg ellenőrzött munkát végezni. A memoQ mára az irodai fordítástámogató rendszerek világpiacán meghatározó szerepet tölt be.

Korrozió-diagnosztikai adatábrázolás

Corrocont Group

A CORROCONT Group a magyar és nemzetközi korrózió védelem iparágának egyik piacvezető cége. Fő tevékenységi körük az olaj- és gázipari létesítmények fém felületeinek katódos védelme és diagnosztikai vizsgálata.

Közös munkánk során egy olyan web alapú megoldást készítettünk számukra, amely a cég katódos diagnosztikai eredményeit egy interaktív grafikus felületen képes megjeleníteni a CORROCONT ügyfelei számára. Az alkalmazás alapvető célja a katódos védelem állapotához kapcsolódó adatsorok vizualizációja olyan formában, hogy segítségével könnyen és egyértelműen azonosíthatóak legyenek a korrózióvédelmi szempontból kritikus részek, valamint azok térbeli elhelyezkedése.

Tolmácsokat segítő alkalmazás

A LEX EXPERT Műszaki és Fordító Iroda

Az A LEX EXPERT Műszaki és Fordító Iroda fordítási, tolmácsolási és oktatási feladatok megoldásával foglalkozik. Közös munkánk a GINOP-2.1.7 pályázat keretében zajlott, amelynek keretében egy tolmácsokat támogató alkalmazást készítettünk a számunkra. Az alkalmazás hangbementen keresztül érkező szöveget beszédfelismerő modullal szöveggé alakítja, majd egy CAT alkalmazásnak továbbítja, így szolgáltatva valós időben terminológia és fordítási találatokat, valamint számfelismerést a szinkrontolmácsok számára.

Gyártásfelügyeleti és minőségbiztosítási rendszer

Low8

A Low8 egy holland cég, mely nagynyomású gáztartályokat készítő gyártósorokat épít és licenszel partnerei részére. A gáztartályok egyedi különlegessége, hogy gyártásuk során fém helyett könnyű kompozit anyagokat használnak. Ebben a projektben a Mirangó feladata egy olyan gyártásfelügyeleti és minőségbiztosítási rendszer készítése volt, mely a kézzel bevitt, illetve a gépsorokhoz kapcsolódó PLCk-ből kinyert adatokat gyűjti össze és rendszerezi. A tervezésnél fontos szempont volt az egyes végtermékek elkészítéséhez használt alkatrészek pontos nyomonkövethetőségének biztosítása, illetve hogy az elkészült rendszer jól alkalmazkodjon a termelési munkafolyamatokban, valamint a használt gépsorok konfigurációjában bekövetkező változásokhoz.

Kiterjesztett valóság

Exliteron

Az Exliteron egy kiterjesztett valóságon (augmented reality) alapuló megoldásokat alkalmazó start-up, amely kis- és közepes méretű gyárak robotizálási folyamatának hatékonyságának javítását tűzte ki célul. A projektet részben egy, az Európai Unió által támogatott, start-up program finanszírozza. Munkánkkal és szaktudásunkkal minden rendszerösszetevő fejlesztéséhez hozzájárulunk, melyek a tablet alkalmazásoktól, a vegyes valóságon át a videofelvételek és az ipari robotok programjainak feldolgozását végző szerver funkcionalitásig tartó széles palettán helyezkednek el.

ERP rendszer fejlesztése és karbantartása

Alnarius

Az Alnarius alvállalkozójaként egy Munixo nevű, mások által készített ERP rendszer karbantartásába és továbbfejlesztésébe kapcsolódtunk be. Magát szoftvert elsősorban német nyelvterületen működő kis és közepes cégek használják ügyviteli rendszerük számítógépes támogatására. Fő feladatunk a szoftver lokalizálásának teljes átalakítása, a Xamarin alapú mobil kliens naprakésszé téltele és funkcióinak kiterjesztése, valamint különféle teljesítményoptimalizálási megoldások kialakítása volt.

Szimulációs környezet szélerőmű farmokhoz

ECN part of TNO

Cégünk elnyert egy tendert, melyet a holland Alkalmazott Tudományok Kutatóintézetének (TNO) Szélenergia Osztálya írt ki. Partnerünk, a TNO szervezet részét képező ECN energiakutató intézet vezető szerepet tölt be a világon a tengeri szélenergia hasznosításához kapcsolódó kutatásban és fejlesztésben (Offshore Wind Energy R&D), és ezen a területen belül elsősorban a logisztika és a költségoptimalizálás a szakterületük.

ECN Install

Az ECN Install ügyfelünk egy régebbi rendszere, mely szélerőműfarmok telepítéséről készít elemzéseket az felhasználók részére oly módon, hogy lehetőséget nyújt az építési folyamatban résztvevő hajók, kikötők és folyamatok variálására és ezek jóságának (várható költségek és határidők) kiértékelésére különféle időjárási körülményeket figyelembe véve. Cégünk ezt a rendszer helyezte át a UWiSE szimulációs környezetbe, majd kiterjesztette annak meglévő funkcióit úgy, hogy lehetővé váljon olyan összetettebb folyamatok kiértékelése is, mint például a kikötők területén felépített szerkezeti elemek kezelése. Ügyfelünkkel továbbra is szorosan egyműködünk, jelenleg egy web alapú, könnyen kezelhető felület megvalósításán, valamint egy olyan fejlettebb modellező nyelv kialakításán dolgozunk, mely a tengeri szélerőmű farmok építésének folyamatát még pontosabban képes kezelni.


ECN Despatch

Az együttműködés során a TNO szakemberei készítettek prototípus rendszert, amely optimalizált terveket készített a tengeri szélerőműfarmok napi karbantartásához, és cégünk ezt a prototípus rendszert integrálta a fent már említett UWiSE szimulációs környezettel. Az integrált rendszerhez készítettünk egy felhasználóbarát grafikus felületet, mely lehetőséget nyújt a felhasználóknak a napi időjárás előrejelzés áttekintésére, valamint megmutatja az adott napon rendelkezésre álló erőforrások és feladatok listáját. Ezek után a felhasználónak lehetőséget nyújt arra, hogy saját terveket hozzon létre, kiértékelje azok várható eredményeit, vagy futassa az automatikus optimalizáló algoritmust.

Tengeri logisztikai szimuláció

A munka során a TNO kutatóinak és konzulenseinek iránymutatása alapján megterveztünk és elkészítettünk egy szélerőműfarm szimulációs keretrendszert (UWiSE, Unified Wind Farm Simulation Environment). Az alkalmazás egy időtartományban működő, változó hosszúságú, diszkrét lépésközöket alkalmazó szimulációs motor, mely különböző, a szélerőmű farmok építése és karbantartása során felmerülő logisztikai folyamatok támogatását szolgálja. A kialakított környezet a végfelhasználók számára biztosítja, hogy hatékonyan megbecsülhessék a változatos időjárási körülmények mellett végzett, komplex munkafolyamatok során várható költségeket, az erőforrásigényt és a várhatóan megtermelt energiamennyiséget. A szimulációs környezethez készítettünk egy hibajavító és monitorozó alkalmazást (Debugger) is, mely lehetővé teszi a szimulált folyamatok és események hatékony vizualizációját.

Felhőalapú, Kubernetes-ben hosztolt mikroszolgáltatásokra épülő webalkalmazás

.......................

Egyik ügyfelünk számára, egyedi ötletek alapján egy felhőalapú, mikroszolgáltatásokra épülő webalkalmazást készítettünk az alapoktól kezdve. A rendszert a skálázhatósági és a karbantarthatósági szempontok maximális figyelembevételelével Kubernetes környezetben való működésre terveztünk. A projekt során nem csupán a backend (ASP.NET Core és Go), valamint a frontend (React) fejlesztéshez kapcsolódó munkákat végeztük el, hanem a Kubernetes alapú üzemeltetés is a mi feladatunk lett. Bár az éles rendszert Azure-ban hosztoljuk, a felhőszolgáltatótól való függés egészen minimális, hiszen végig törekedtünk az egyetlen beszállítótól való túlzott függőség kialakulásának elkerülésére. Az alkalmazás összes komponense a mai legmodernebb, nyílt forráskódú technológiákra épül (Elasticsearch, Redis, MongoDB és Prometheus). Büszkék vagyunk arra, hogy az üzemeltetés első 6 hónapja során a rendszer kevesebb, mint 30 perces kimaradással folyamatosan működött.

EU támogatás